Rawatan Alternatif Demam Campak

04:45


Demam Campak atau lebih di kenali sebagai chicken pox adalah sejenis penyakit yang akan terjadi pada kanak-kanak mahupun orang dewasa.

Kalau orang dewasa yang kena, boleh lah tahan rimasnya, ni pulak kalau budak-budak. Merengek dan x nak duduk diam jela mereka. Kesianlah kat budak-budak ni. Kalau kena demam ni, wahhhh banyaknyalah pantang larangnya.....

Mak kat dapur x boleh masak menggoreng. Pernah abang saya no tiga kena. Dia duduk luar rumah je lah masa mak memasak sebab dia cakap x tahan gatal sangat bila mak masak masakan menggoreng. Makan pon kena pantang, garu pon mak x bagi sebab mak cakap nanti kalau garu naik lagi yang lain dan berparut.

Rawatan Secara Tradisional

Daun bambu ditumbuk dan cmpur dgn bdak sejuk.

Cara2 mmbuatnya
Ambil 5-6 helai daun bambu & dtumbuk halus
Campurkan bersama bedak sejuk yg dicampur dgn air yg telah dibacakan dgn istighfar, alfatihah, selawat syifa', bismillah 5 & diakhiri dgn lahaulawala quwwata illa billa hilaliyyil azim.

Seterusnya disapu pada tbh bdn bermula dr atas ke bwh sambil berselawat kpd junjungan nabi SAW

Sebenarnya demam campak ni ada Set rawatannya. Ia terbukti berkesan. Set ni di namakan SET CHICKEN POX SHAKLEE.

Set Chicken Pox Shaklee ni terdiri daripada HERBAL BLEND dan BASIC H

Herbal Blend
Ia di gunakan untuk di sapu bagi mengurangkan rasa gatal supaya x lah nanti tergaru-garu ye. Kalau kena gigit nyamuk, dan gatal-gatal cubalah guna herbal blend ni ia sangatlahhhh berkesan, Atau kalau kena minyak panas biasa kita letak colgate kan?? ha cuba guna herbal blend Insyaallah lega..

 

Basic H
Kalau anak naik campak eloklah mandikannya dengan Basic H. Boleh cuci semua campak-campak tu.



Harga set ni hanya RM85 sahaja termasuk pos.

Kedua-kedua bahan ni adalah semula jadi ye dan no bahan-bahan kimia...

Nak Order??
Mudah sahaja, 
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID: 1065866

FB: Haniza Hani 

You Might Also Like

0 comments