Cara Atasi Migrain Tanpa Painkiller

11:01

Assalamualaikum...


Anda pernah kena migrain? sama lah macam saya dulu. pernah juga. Masa zaman bujang sampailah zaman berkahwin ni.


Kalau migrain datang, mulalah sakit sangat kepala! Bukan kepala sahaja yang sakit, nak tengok cahaya pun sakit. Jadi macam silau. Nak-nak kalau drive malam-malam, langsung tak boleh!


Tapi yang saya rasa kan, bila saya migrain, saya cepat sangat nak marah-marah orang, nak-nak kalau orang memekak kat telinga saya! Adoi rasa macam nak pegi lempang mulut dia suruh diam.Apa itu migrain?


Migrain ialah sejenis penyakit kepala yang kronik. Pesakit migrain selalunya tidak mampu menjalankan tugas seharian, malahan ada yang langsung tak boleh nak menikmati makanan, minuman dan hanya menghabiskan masa seharian di dalam bilik tidur yang gelap.

Pesakit migrain kronik ni nak tengok cahaya pun dorang sensitif. Diorang akan duduk dalam gelap sepanjang hari.


Kira-kira 12% daripada golongan dewasa di negara ini menghidap migrain dan sebahagian besar daripada mangsa adalah wanita yang masih didatangi haid.Kesan ambil painkiller semasa migrain


Risiko mengambil painkiller setiap kali migrain datang ialah pesakit mudah mendapat gastri. Yang lama-kelamaan berisiko mendapat ulser perut.


Kesan jangka panjang mengambil ubat tahan sakit ialah sangat tidak bagus.
Supplement untuk bantu pesakit migrainSet lengkap untuk pesakit migrain ialah vivix shaklee, b complex dan ostematrix.
Vivix Shaklee


Vivix terbaik membantu baik pulih saraf yang rosak, memberi tenaga dan memberi kesihatan yang menyeluruh.


B - Complex ShakleeB complex shaklee mempunyai vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (pyridoxine) yang telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan disebabkan oleh migrain.


Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan sahaja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah stress, darah tinggi, strok dan sebagainya.Ostematrix shaklee


Masalah migrain ini sebenarnya boleh disebabkan oleh ketidakseimbangan mineral penting seperti magnesium dan kalsium.


Kalsium boleh membantu mengurangkan sakit kepala dan migrain. Kajian menunjukkan bahawa kalsium yang ada vitamin D, dapat mengurangkan kekerapan migrain di sebilangan besar pesakit.


Ostematrix shaklee terdiri daripada kalsium, magnesium, dan vitamin D.


Kalsium dapat meringankan stress, memperbaiki masalah jantung berdebar, mood swing, depresi dan sakit kepala.


Magnesium dapat membantu sistem saraf, pengecutan otot dan saraf, menstabilkan denyutan sekata yang sering dihadapi oleh pesakit migrain.
Apa kata mereka yang telah mencuba??
Hubungi saya untuk dapatkan Set Migrain Shaklee


Haniza
0135131481

You Might Also Like

0 comments