5 Cara Mudah Turunkan 5 Kg Di Bulan Ramadhan

08:45

Assalamualaikum...


Semua orang nak kurus. Jarang sekali saya dapat customer yang nak naikkan berat badan dia. Semuanya nak kuruskan badan dan nak selim melim macam sebelum kahwin.

Hari ini saya nak kongsikan 5 cara mudah yang boleh di amalkan oleh kita sepanjang bulan Ramadhan yang mulia ini. Cara mudah turunkan 5kg di bulan Ramadhan


1. Mesti ambil sekurang-kurangnya 1000kcal sehari.

Walaupun kita berpuasa, kita janganlah terlalu kurang makan sehingga kurang daripada 1000kcal sehari di sebabkan kita nak kurus. Ini kerana, semakin kita kurang makan, menyebabkan metabolisme kita menjadi semakin rendah. Kalau metabolisme kita menjadi semakin rendah, semakin susahlah kita hendak menurunkan berat badan.2. Mesti bersahur dengan pemakanan yang betul dan seimbang.

Semasa bersahur:

 • mesti ada karbohidrat, protein, fiber dan lemak sihat
 • elakkan minum air terlalu banyak dalam satu masa kerana badan kita akan terus buang air tersebut dan tak simpan daam badan. Minum sedikit-sedikit atau bolehlah mengambil jus buah untuk bekalkan air dalam badan. Atau untuk mengelakkan kita terhidrate, anda bolehlah minum minuman isotonik tanpa gula iaitu Performance Drinks,
 • Elakkan meminum kafein, dan makanan bergaram kerana ia boleh menyebabkan badan kita dehidrasi.
 • Anda boleh juga mencuba set sahur shaklee iaitu ESP SHAKLEE + MEAL SHAKES + PERFORMANCE DRINKS.3. Berbuka dengan betul dan bukan melantak
 

 • Anda bolehlah berbuka dengan 2 biji buah kurma dan air kosong atau jus buah buahan, Bukan dengan air manis-manis atau kuih manis. 
 • Ini kerana badan kita memang teringinkan sangat gula selepas seharian berpuasa. Bila kita dah mula makan gula (kuih manis/air manis), kita akan terus menerus nakkan gula masuk ke dalam badan kita. Masa inilah paling bahaya kerana kuih manis dan air manis boleh mencecah beratus-ratus kalori, dan akhirnya kita makan terlalu banyak melebihi keperluan badan kita.
 • Semasa berbuka, anda digalakkan meminum minuman isotonik Performance Drink untuk menambahkan tenaga dan elakkan kalori berlebihan dalam badan anda.


4. Minum air secukupnya. Seperti 3 liter air.
 • Minumlah air sedikit demi sedikit seperti jadual di bawah.
contoh pengambilan air 
5. Detoks dengan supplement shaklee dan amalkan set puasa shaklee untuk penurunan berat badan yang berkesan


 • untuk mempercepatkan proses untuk kuruskan badan, saya syorkan anda membuat detoks dengan supplement shaklee.
 • supplement ini bolehlah di ambil sepanjang bulan Ramadhan. Iaitu selepas bersahur, selepas berbuka dan selepas terawih.
 • semasa bersahur saya sangat syorkan anda untuk mengambil set sahur shaklee atau mighty 3 gems. caranya seperti di bawah.Istimewanya kepada mereka yang membeli Set Detoks Shaklee dan Set Puasa Shaklee, saya akan memberikan kepada anda:


 1. Konsultasi percuma untuk kuruskan badan dengan menggunakan vitamin shaklee tanpa perlu berlapar
 2. Jadual pemakanan vitamin yang betul
 3. Rancangan jadual makan - untuk diet harian


Untuk dapatkan set detoks ini, segeralah hubungi saya.

Haniza
0135131481
ID: 1065866You Might Also Like

0 comments