Tips Kecutkan Fibroid Tanpa Pembedahan

16:52

Assalamualaikum...


Fibroid ialah ketumbuhan dalam rahim atau uterus. Is bukanlah sejenis Kanser atau penyakit kronik yang menyerang kebanyakkan wanita berusia 30-40an.sumber: google

Fibroid yang telah di buang

Walaupun ia tidak merbahaya atau meragut nyawa, ketumbuhan ini akan menyebabkan beberapa ketidakselesaan kepada penghidapnya.Antaranya:

- pendarahan rahim yang banyak dan berpanjangan

- keluar darah haid dengan terlalu banyak

- sakit semasa bersama

- selalu dan kerap nak kencing sebab fibroid tu dah himpit pundi kencing.

- Susah nak dapat Anak. sebab ketumbuhan fibroid yang tumbuh pada dinding rahim menyebabkan embrio susah untuk melekat pada dinding rahim. disebabkan itu, boleh menyebabkan susah nak mengandung.Rawatan untuk fibroid.


1)  melakukan pembedahan untuk membuang ketumbuhan tu. tapi ia tak menjamin pun fibroid akan hilang buat selama-lamanya. sebab fibroid mungkin akan tumbuh semula kalau tak ubah gaya hidup kita.

ohh ya...risiko juga kalau kita buat pembedahan. kerana rahim mungkin akan dibuang juga kalau semasa pembedahan tu pendarahan terlalu banyak.2. makan ubat untuk kurangkan hormone estrogen.

contoh ubat ialah Lupron. ubat-ubat ini berfungsi untuk menghalang penghasilan hormone estrogen dan progestron supaya fibroid mengecut. jadi tak perlulah buang fibroid.

tapi...risikonya pulak, kesan sampingan ubat tu. kesan sampingan ubat ini adalah kita akan jadi macam nak monopouse pula.


Tips kecutkan fibroid tanpa pembedahan

saya cuma hendak bagi tips untuk kecutkan fibroid tanpa pembedahan. Tips nya ialah consume set fibroid shaklee setiap hari.

ramai yang telah mencuba set fibroid ini dan berpuas hati. ini kerana setelah mengamalkan setiap hari fibroid mereka mengecut dari hari ke hari.
Testimoni Fibroid Kecut Dengan VivixCuba lah dengan vivix shaklee Insyaallah boleh membantu puan-puan untuk sembuh.... dan banyak jugak manfaat kesihatan apabila mengambil vivix shaklee ni..


Hubungi saya untuk dapatkan vivix shaklee,

Haniza
0135131481
ID: 1065866
EMAIL : umiadamfaris@gmail.com

FB/IG: Haniza Hani

You Might Also Like

0 comments