Bagaimana Cara Mudah Berhenti Merokok

11:02Assalamualaikum....

Saya sedar bukan senang nak berhenti merokok....

Mesti dah banyak kali mencubakan, tapi tak menjadi. Ada yang menjadi berhenti seminggu, sebulan dan ada yang berhenti semasa bulan puasa, tapi selepas habis bulan puasa, kembali merokok...

Macam yang kita tahu, merokok ni bukan sahaja bahayakan kesihatan si perokok, malahan orang yang berada disekelilingnya juga.

Banyak jugak cara nak berhenti merokok kan? Ada yang ambik ubat untuk berhenti, dan berpuasa juga adalah salah satunya.

Keburukan merokok


 1. Merokok menyebabkan kehilangan vitamin dan mineral yang penting dalam badan terutamanya kalsium. Kuat merokok menyebabkan tulang menjadi semakin rapuh.
 2. Deria hidug kurang sensitif
 3. Merosakkan hati
 4. Gigi mudah rosak dan gusi senang bengkak juga gigi menjadi warna kuning.
 5. Antibodi jugak menjadi lemah berbanding dengan mereka yang tidak merokok. Ini kerana rokok mengurangkan keberkesanan ubat yang di ambil.
 6. Keupayaan fizikan dan mental mudah terganggu
 7. Keupayaan dan keinginan seksual juga berkurangan
 8. Boleh menyebabkan ulser perut
 9. Kurang subur.
 10. Mudah mendapat asma dan gangguan sistem pernafasan
 11. Penyakit jantung
 12. Kanser mulut
 13. Kanser larinks dan esofogus
 14. Kanser paru-paru
 15. Kanser pankreasKesan-kesan yang akan anda hadapi apabila ingin berhenti merokok.


Kadang-kadang, kita cuba nak berhenti merokok. Tapi ada banyak kesan berlaku selepas berhenti. Atau, lepas berhenti kita terpaksa merokok balik untuk mengelakkan kesan-kesan berhenti ni.


 • Demam
 • Tak selesa atau rasa macam hari itu tak lengkap
 • selsema
 • migrain
 • letih
 • pening
 • duit habis keluar setiap bulanBagaimana Vivix Shaklee membantu perokok berhenti merokok?


1. Vivix bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat. Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki sampai ke peringkat DNA.


2. Vivix Shaklee akan membantu anda untuk mengurangkan 'feel' untuk merokok. Selepas anda mencuba vivix shaklee anda akan rasa kurang rasa hendak merokok dan membuatkan rokok yang anda isap terasa pahit. Ini kerana sel-sel dalam badan anda telah menolak rokok tersebut.


3. Vivix shaklee membantu proses merokok dengan cara membuang nikotin yang ada pada DNA. DNA yang tercemar dengan nikotin akan di cuci dan dibersihkan. Hasilnya DNA akan kembali kepada keadaan asal dan sihat. Dan menyebabkan perokok akan merasa pahit apabila merokok. Akhirnya si perokok berhenti merokok dengan sendirinya.


4.  Kandungan Resveratrol yang sangat tinggi dalam vivix shaklee bertindak sebagai antioksidan yang sangat berkuasa. Antioksidan ini seolah-olah 'pengutip sampah' dalam tubuh manusia. Bila kita merokok, banyak toksin yang terkumpul dalam badan kita. Jadi antioksidan ni akan membersihkan tubuh kita dari toksin tersebut. Antioksidan ni bekerja dalam tubuh kita mengeluarkan toksin yang terdahulu sehingga habis toksin. Dan apabila habis di cuci, antioksidan ini akan mengeluarkan toksin-toksin yang baru.

Jika anda mengamalkan pemakanan antioksidan yang tinggi ini dan pada masa yang sama anda merokok, anda mungkin akan rasa akan hilang ketagihan merokok dan merasa hilang nikmat untuk merokok. Lama kelamaan, anda akan berhenti merokok. 


5. Vivix membantu memulihkan sel-sel badan anda yang rosak akibat radikal bebas. Dan menjadikan anda lebih sihat dan berseri-seri.
Sebaiknya untuk berhenti merokok, anda perlulah mengambil DTX complex bersama dengan vivix untuk detoks segala organ yang berada dalam badan terutamanya hati.Testimoni berhenti merokok dengan vivix shaklee
Hubungi saya untuk dapatkan vivix Shaklee kerana anda dan keluarga anda sangat perlukan vivix.


HANIZA
0135131481You Might Also Like

0 comments