Vitamin Untuk Hilangkan Sakit Sendi Dan Sakit Urat

09:22

Assalamualaikum...

Hari ini saya nak cerita pasal vitamin Yang boleh diambil kalau sakit sendi atau sakit urat.

Sakit sendi Dan Sakit Urat ni selalunya disebabkan oleh silap makan. Silap makan ni sebab terambil makanan yang sejuk, atau berangin, kurang kalsium dalam badan pun penyebabnya juga.Selain daripada itu, sakit sendi Dan Sakit Urat ni jugak disebabkan oleh bersukan. Sukan sekali sekala terus rasa sakit sendi-sendi Dan urat. Yelahh dah lama Tak bersukan.


Jadi sekarang Saya nak kongsikan cerita vitamin Mana yang boleh sangat-sangat membantu mereka yang Ada masalah sakit sendi dah sakit Urat ni.


Antara vitamin Yang boleh diambil ialah Ostematrix Shaklee Dan omega guard Shaklee.
Keduanya saling bantu membantu.

Ostematrix 

Mengekalkan sel tulang yang sihat.


Ostematrix bukanlah sekadar kalsium. Bukan sekadar susu. Dan bukanlah susu biasa. Sebab dalam Ostematrix Ada magnesium, vitamin d, zink Dan boron.

Kalsium penting unuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.


Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.


Omega Guard

Membantu mengurangkan inflamasi

Manakala, omega guard membantu mengurangkan radang sakit sendi dan Sakit Urat tu.

Omega guard shaklee adalah omega 3 yang melambatkan degradasi tulang rawan. Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. Omega juga bertindak sebagai pelincir. Ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.

Kajian menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama dengan glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.Jemput toton video di bawah:


Jemput baca disini --- - cara hilangkan sakit sendiwassap saya untuk dapatkan omega guard dan ostematrix.

Haniza
0135131481


Kawasan cod shaklee:

Banting
Klang
Sijangkang
Telok Panglima Garang
Jenjarom
Dan kawasan sekitarnya


Kawasan pos shaklee:

Perkhidmatan pos ialah seluruh Malaysia, Sabah Dan Sarawak, Indonesia, Brunei
You Might Also Like

0 comments